Webdesign door Ontwerpbureau Twisted Stranger

Wij maken gebruik van cookies

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

 
 
0%
SLUIT SCHERM

Het zijn de kleine momenten die het werk zo speciaal maken

geschreven door Danielle Sturm - Kinderverpleegkundige KinderThuisZorg

Terwijl ik vacatures aan het bekijken ben op internet denk ik opeens aan het gesprek dat ik eens heb gehad met een verpleegkundige van KinderThuisZorg. Ik zoek de site op en daar zie ik direct dat ze op zoek zijn naar verpleegkundigen. 'Heb jij een hart dat klopt voor zieke kinderen?’ en ‘Zieke kinderen de kans geven zichzelf te zijn.' Na het lezen van deze twee zinnen in de vacature wist ik het: ‘dit is wat ik wil, dit is inderdaad waar mijn hart sneller van gaat kloppen’.
 
Nu, drie maanden verder, blijkt dit ook waarheid te zijn geworden. Het zijn de kleine momenten die dit werk zo speciaal maken, waar mijn hart dus echt sneller van gaat kloppen. Zo kreeg ik tijdens mijn inwerktraject de vraag of ik er bezwaar tegen had  om een keer zorg te verlenen in de Efteling. Een meisje met autisme dat op een woongroep woont zou met deze groep naar de Efteling gaan. Nu was ze net weer  gestart met een antibiotica kuur. Ze moest haar medicijnen drie keer per dag via het infuus toegediend krijgen. Als wij dat niet in de Efteling zouden kunnen verzorgen,  zou ze niet meekunnen. 
 
Omdat er ruimte genoeg was in de planning ben ik dus samen met mijn buddy (de collega die mij begeleidt tijdens mijn inwerktraject) naar de Efteling afgereisd. De begeleiding had ervoor gezorgd dat wij het park in konden en er was een speciale ruimte geregeld waar wij haar de medicatie konden geven. Omdat dit allemaal nieuw voor haar was, was ze natuurlijk wat gespannen maar al snel ontspande ze en genoot ze zichtbaar. Het was fijn dat wij er als vertrouwde verpleegkundigen voor haar konden zijn. Na een leuke ochtend waarin alles super goed was gegaan, werd het tijd voor het infuus. Toen we daarmee klaar waren, kreeg het meisje een grote glimlach op haar gezicht.
 
Dit is een van de vele momenten waarop ik weer eens heel goed besef waarom ik ervoor heb gekozen om bij KinderThuisZorg te gaan werken. Kinderen de kans geven om zichzelf te zijn in hun eigen omgeving en te genieten van de mooie momenten ondanks hun ziekte. Daar doen we het voor. Ik ben trots dat ik voor deze organisatie mag werken en een klein verschil kan maken voor kinderen en hun omgeving.