Webdesign door Ontwerpbureau Twisted Stranger

Wij maken gebruik van cookies

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

 
 
0%
SLUIT SCHERM
 

Bink en Bibi gaan ervoor: 1,5 meter is beter

 
Het coronavirus is iets dat we niet kunnen nergeren. Vooral bij kinderen en jongeren die ziek zijn, moeten we extra behoedzaam zijn, zodat zij het virus niet krijgen. Goede voorlichting aan kinderen en jongeren hoort daar als vanzelfsprekend bij, maar dan wel op een manier die bij hen past! Bink en Bibi zijn twee karaktertjes die worden ingezet om zaken die te maken hebben met ziekte of aandoening van kinderen, beter te laten begrijpen. Zij zijn beide ervaringsdeskundigen, omdat ze zelf ook ziek zijn. Net zoals zoveel kinderen hebben Bink en Bibi vragen over het Coronavirus. Middels informatiemiddelen in het Bink en Bibi corona pakketje kunt u met zieke kinderen praten over het Coronavirus en de maatregelen die zij zelf kunnen nemen om besmetting met het virus zoveel mogelijk te voorkomen. 

 

Hoe doen Bink en Bibi dat?

 

Naast het verhaal op de flyer zitten er in dit pakketje buttons met de tekst: ‘1,5 meter is beter’. Zoals u weet is het houden van afstand tot een ander persoon een belangrijke maatregel om overdracht van het Coronavirus te voorkomen. De grote buttons kunnen worden gedragen door kinderverpleegkundigen, kinderartsen of andere professionals die te maken hebben met de zorg aan zieke kinderen. Of dat nu binnen of buiten het ziekenhuis is. De kleine (met speldje voor de grotere kinderen en kindvriendelijke sluiting voor de kleinere kinderen) buttons zijn speciaal voor de kinderen zelf. Hiermee kunnen zij aan anderen laten zien dat ze afstand willen houden.

 

Kosteloos pakketjes opvragen..

 

Deze buttons en flyers zijn helemaal gratis. Bink en Bibi vinden het namelijk enorm belangrijk dat kinderen niet ziek worden door het Coronavirus en doen er alles aan om dit zoveel mogelijk te voorkomen en deze boodschap te verspreiden. Wij zouden het heel fijn vinden als u de boodschap samen met ons zou willen helpen delen: ‘1,5 meter is beter’. Dit kunt u doen door een foto te maken waarop u (eventueel samen met het kind) de button(s) draagt en deze te posten met de #1,5meterisbeter en #binkenbibi. Bink en Bibi hebben ook een instragramaccount @bink_en_bibi.

U kunt de pakketjes met buttons en flyers kosteloos aanvragen via hallo@binkenbibi.nl.

Let op: Bink en Bibi willen de informatiemiddelen eerlijk verdelen. Professionals die werkzaam zijn in het ziekenhuis of andere zorgorganisaties die werken met zieke kinderen, kunnen in hun aanvraag aangeven voor hoeveel kinderverpleegkundigen, kinderartsen en kinderen de buttons nodig hebben. Er is een gelimiteerde oplage van buttons. Op is helaas op!

 

Bink en Bibi stellen zich voor....

bink

Bink vindt zichzelf best stoer, maar hij kijkt ook wel een beetje op tegen Bibi. Zij is ook al iets ouder en durft veel meer. Bink kan zijn benen niet gebruiken en hij heeft een infuus, maar dat belemmert hem niet om samen met Bibi zijn dromen waar te maken en avonturen te beleven! Af en toe komt Jet, de verpleegkundige van KinderThuisZorg hem verzorgen. Hij is dol op Jet. Bink is wel wat beschermd opgevoed maar leert door Bibi zijn superkrachten te gebruiken. Binks speciale kracht is snelheid en onzichtbaar worden. Met zijn supersnelle radiografisch-bestuurbare rolstoel is hij iedereen te snel af.

Bink’s Speciale Kracht

Als Bink zijn andere speciale kracht activeert wordt hij onzichtbaar. Handig als je je even moet verschuilen terwijl je op onderzoek gaat tijdens avonturen of voor dingen die eng of niet leuk lijken. 

Bink’s Rolstoel

Met zijn supersnelle rolstoel kan hij op verkenning gaan voor Bibi. Met een speciale ‘supercharge’ button gaat hij zelfs sneller dan het geluid!

 

Bibi heeft een sonde. De voeding zit in haar rugzakje. Ze is een meisje met lef en is zo enthousiast dat ze soms vergeet dat ze schreeuwt in plaats van praat. Zij neemt graag het voortouw bij elk groot avontuur dat zij met Bink aangaat. Maar ze is ook heel lief en houdt heel veel van mensen en dieren.

Haar speciale kracht is liefde uitstralen en praten met dieren. In haar oneindige rugzakje draagt ze allerlei handige en speciale dingen mee. 

Bibi’s Speciale Kracht

Als Bibi haar speciale kracht activeert kan zij met mensen en dieren over de hele wereld praten. Als ze andere kinderen tegenkomt die haar of Bink nawijzen of pesten, dan zendt zij een grote straal liefde uit waardoor iedereen weer aardig doet.

Bibi’s Rugzakje

Haar magische rugzakje is oneindig. Wanneer Bibi of Bink iets nodig heeft tijdens hun avonturen grijpt ze in haar rugzak en het is er! Ook hoeven Bibi en Bink niet bang te zijn om honger of dorst te krijgen door haar rugzakje vol goede voeding. 

Lommerrijk

Dit is het land waar Bink en Bibi de grootste avonturen beleven. Zo komen zij oog in oog met de Cynivogels en leren zij deze pestkoppen weer positief en lief te maken. Ontmoeten ze schuilhoofdjes die hen de weg wijzen naar grote schatten vol BB-coins en maken ze vrienden met schepsels als Favre en Brutus de Beer. 

Deze verhalen worden rijk geïllustreerd in ons voorleesboekje die wij hebben geproduceerd voor kinderen die verpleegkundige zorg krijgen. Misschien leren zij ook wel hoe ze met dagelijkse problemen om kunnen gaan door de spannende avonturen die Bink en Bibi meemaken.