Webdesign door Ontwerpbureau Twisted Stranger

Wij maken gebruik van cookies

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

 
 
0%
SLUIT SCHERM
 

THUISBEADEMING

Nog niet zo lang geleden was beademing een complexe handeling die alleen in het ziekenhuis kon worden uitgevoerd. Gelukkig is de ontwikkeling van beademingsapparatuur inmiddels zover gevorderd, dat een geaard stopcontact en een regelmatige onderhoudsbeurt voldoende zijn, om beademing thuis mogelijk te maken. Hierdoor kunnen kinderen steeds meer in hun eigen huis, met de benodigde zorg, beademd worden.

Beademing kan plaatsvinden via de neus of mond, via een mondstuk of masker, een tracheacanule (een buisje aangebracht in een tracheostoma). 

Professionele samenwerking

Bij thuisbeademing werkt KinderThuisZorg nauw samen met het Centrum Thuis Beademing en Ademhalingsstoornissen bij kinderen. 

 

GOED OPGELEIDE VERPLEEGKUNDIGEN VOOR BEADEMING

De zorg voor kinderen die beademd worden vraagt, behalve een aantal specifieke vaardigheden, ook inzicht in de complexiteit van deze zorg en de mogelijke risico's. Daarom is het belangrijk dat verpleegkundigen van KinderThuisZorg, die de zorg aan kinderen die thuis beademd worden geven, adequate scholing ontvangen. KinderThuisZorg werkt hiervoor nauw samen met het CTB en CTB&A (Centrum Thuis Beademing en Ademhalingsstoornissen bij kinderen).