Webdesign door Ontwerpbureau Twisted Stranger

Wij maken gebruik van cookies

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

 
 
0%
SLUIT SCHERM

KINDERTHUISZORG KLEDINGLIJN

Een OUTFIT met een boodschap

 
KinderThuisZorg werkt op allerlei manieren en niveaus hard aan het bevorderen van kinderparticipatie. Via het handvest Kind&Zorg, via onze auto’s met daarop de artikelen uit het handvest, via ons briefpapier en enveloppen, onze brochures, maar ook via onze kleding!
 
Het belang en de mening van het kind staan in alles voorop. De verpleegkundigen bij KinderThuisZorg spelen natuurlijk een cruciale rol in het bevorderen van deze kinderparticipatie. Zij hebben namelijk direct contact met alle kinderen waarvoor we werken.
 
De kleding die zij dragen staat symbool voor hun functie en hoe zij gezien worden door de kinderen. Daarom is juist die kleding een middel om kinderparticipatie te stimuleren!
Bij de KinderThuisZorg-kledinglijn is zowel bij het model als de kleur rekening gehouden met een toegankelijke uitstraling. Helemaal wit is vermeden en helemaal zwart ook. Leuke labels en buttons laten zien dat Bink en Bibi een belangrijke rol spelen in de uitstraling van de organisatie. Er zijn zelfs limited edition Allstars met leuke prints! De hartjes en de sterretjes uit de buttons van Bink en Bibi zijn ook weer verwerkt in de kleding.
 
 • Hoi, ik ben Jet, Kinderverpleegkundige bij KinderThuisZorg!
 • Zo zonder werkkleding is het een beetje frisjes. Klik op de items aan de haakjes om mij aan te kleden. Ik vertel dan direct welke bijzonderheden het kledingstuk heeft.
 • Dit shirt heeft korte mouwen. Fijn voor als het wat warmer is. De stof blijft lekker zacht. Vooral de grote zakken in het shirt vind ik superfijn. Handig om al mijn materialen in te stoppen of gewoon mijn handen.

  Heb je het schattige hartje ook gezien op mijn schouder? Vooral Lisa, één van de kindjes waaraan ik zorg verleen vindt dit zo leuk aan mijn shirt.

 • Lekker warm die hoge nek in dit shirt. De stof is zacht en comfortabel!

  Dit shirt heeft een handige ‘kangaroozak’. In deze zak zit bijvoorbeeld een lus waar ik mijn sleutels of rubberen ‘gevoelens’ tag, met behulp van een karabijnhaak, aan vast klik. Zo raak ik ze nooit kwijt. Superhandig!

 • Dit shirt heeft lange mouwen en trek ik aan als ik bijvoorbeeld een belangrijke afspraak heb. Ook heeft het shirt handige zakken en natuurlijk het embleem van Bink en Bibi. Met dit shirt loop ik er de hele dag verzorgd en netjes bij!

 • Dit zijn mijn lievelingsschoenen! Ze lopen lekker en zien er ook nog eens gaaf uit! De schoenen zijn bedrukt met een gave print en Bink en Bibi staan er ook op. Alle kinderen waar ik kom zijn gek op mijn schoenen!

 • Als ik een wat serieuzere dag heb, trek ik deze schoenen aan. De mooie donkere taupe kleur combineert namelijk goed met mijn kleding.

 • Deze rubberen tag neem ik iedere dag met mij mee. Op de ene kant zie je een stoplicht en op de andere kant zie je drie smileys.

  Met behulp van deze rubberen tag kunnen de kinderen zonder te praten aangeven wat ze van de behandeling vinden.
  Willen ze even pauzeren, dan wijzen ze bijvoorbeeld op het oranje stoplicht. Voelen zij zich blij, dan wijzen ze het groene smiley icoon aan. Hiermee hopen we de drempel tussen kind en mij als verpleegkundige zo laag mogelijk te houden.

 
 
 
           
 
 

Rubberen tags

 

Aan de zijkant van de kleding is ruimte voor een rubberen tag. De verpleegkundigen gebruiken de tag als communicatiemiddel met de kinderen. Bijvoorbeeld bij kinderen die het moeilijk vinden om zich te uiten. Er zijn natuurlijk een legio aan mogelijkheden en voorbeelden. De verpleegkundige zou bijvoorbeeld aan het kind kunnen vragen: hoe voel jij je vandaag? Het kind kan dan op de tag aangeven hoe hij of zij zich voelt. 

De andere kant is te gebruiken bij bijvoorbeeld een handeling. Aan het kind kan gevraagd worden om de tag vast te houden en te vragen wat hij of zij wil. Het kind kan dan aangeven of het even wil stoppen, even wil wachten (om bijvoorbeeld een knuffel te pakken of iets te vragen) of door te gaan.

Als je klikt op de emoticion of icoon naar keuze zie je hoe de tag werkt en wat de betekenis is.

IK VOEL MIJ:

IK WIL: