Webdesign door Ontwerpbureau Twisted Stranger

Wij maken gebruik van cookies

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

 
 
0%
SLUIT SCHERM
 

KATHETERISEREN

blaaskatheterisatie of blaasspoeling

Blaaskatherisatie

Wanneer uw kind de blaas, om welke reden dan ook, niet goed kan leegplassen, moet er soms gekozen worden voor (zelf)katheterisatie. Ook als er een nieuwe blaas is aangelegd of de blaas hypo actief is, dan is katheterisatie nodig. Dit gebeurt met behulp van een dun flexibel buisje, een katheter. Dit buisje moet zo schoon mogelijk worden ingebracht. De behandelend arts van uw kind bepaalt hoeveel keer per dag er moet worden gekatheteriseerd.

Het is mogelijk dat u of uw kind dit in het ziekenhuis aangeleerd krijgt, maar het kan ook met behulp van een kinderverpleegkundige van KinderThuisZorg worden gedaan. Onze verpleegkundigen kunnen u dit direct in het begin of op een later tijdstip aanleren. U krijgt dan de gelegenheid om onder begeleiding de handeling uit te voeren.

Blaasspoeling

In overleg met de behandelend arts voeren wij in de thuissituatie ook blaasspoelingen uit bij uw kind. Bij een blaasspoeling brengt een verpleegkundige van KinderThuisZorg een vloeistof in de blaas via een katheter (een buisje). 

De spoelvloeistof bevat meestal medicatie of een vloeistof die het slijmvlies van de blaas herstelt of een infectie tegengaat. Vaak wordt de eventueel nog aanwezige urine eerst uit de blaas gehaald. Hierna wordt het opgeloste medicijn via de katheter in de blaas gebracht, waarna de katheter wordt verwijderd. Er zijn ook blaasspoelingen waarbij de ingebrachte vloeistof wordt verwijderd vóórdat de katheter wordt verwijderd.