Webdesign door Ontwerpbureau Twisted Stranger

Wij maken gebruik van cookies

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

 
 
0%
SLUIT SCHERM

WAAROM
KINDERTHUISZORG

 
De zorg voor zieke kinderen vindt steeds vaker buiten het ziekenhuis plaats. En daar zijn wij nauw bij betrokken. De kindergeneeskundige zorg verandert. Het aantal locaties waar kinderen 24 uur per dag en zeven dagen per week kunnen worden opgenomen daalt. Ontwikkelingen op het gebied van geboortezorg en spoedeisende hulp zullen het aantal verpleegafdelingen voor kinderen verder doen dalen. Kinderen verblijven ook steeds korter in het ziekenhuis. Opnames zijn korter en steeds meer verrichtingen en behandelingen vinden in dagbehandeling of thuis plaats.

KinderThuisZorg voor intensieve en minder intensieve zorg

 
Jaarlijks krijgen in Nederland meer dan 5000 kinderen thuis medisch-verpleegkundige zorg. KinderThuisZorg bedient een groot deel van deze groep. Soms voor een korte periode en met zorg die niet zo intensief is, bijvoorbeeld wondzorg of intraveneuze antibiotica. Vaak echter langdurig en met zorg die zeer intensief is, bijvoorbeeld beademing of terminale zorg. Een vijfde van deze kinderen is jonger dan een jaar, en nog een vijfde is tiener.