Webdesign door Ontwerpbureau Twisted Stranger

Wij maken gebruik van cookies

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

 
 
0%
SLUIT SCHERM
 

Houvast voor het ongeneeslijk zieke kind en het gezin

Als een kind ernstig ziek is en niet meer genezen kan worden, is dat intens verdrietig. Zowel het kind als het gezin krijgen te maken met spanning, onzekerheid en een toekomst die niemand had verwacht. Als het kind uiteindelijk overlijdt, is dat zwaar om te accepteren. Juist in zo’n moeilijke tijd is het van groot belang om samen mooie momenten te creëren en te koesteren en informatie te krijgen die je houvast geeft.

 
 
 
 

‘Hou me vast’ en ‘Vergeet me niet’ doosjes

Speciaal voor het ongeneeslijk zieke kind en het gezin daaromheen zijn doosjes met een een daaraan gekoppelde informatieve websites ontwikkeld. Het ‘hou me vast’-doosje is bestemd voor kinderen in de palliatieve fase, het ‘vergeet me niet’-doosje voor kinderen in de terminale fase. De doosjes bevatten een dag- en doeboek met diverse spulletjes en informatie om deze momenten extra kracht bij te zetten. Momenten die niet meer overgedaan kunnen worden.

Informatie die houvast geeft

Ook de websites - houmevast.nl en vergeetmeniet.nl - maken deel uit van het project. Ze zijn gekoppeld aan de inhoud van de doosjes maar ook los daarvan te gebruiken. Op beide websites is informatie te vinden voor het zieke kind, voor ouders en voor broertjes en zusjes. Je kunt er onder andere informatie vinden over: Wat betekent ziek zijn voor jezelf en voor je ouders? Hoe ga je om met gevoelens die je nooit eerder had? Hoe zeg je wat je wel en niet wilt tegen verzorgers, familie en vrienden. Ook is er op de site een boekenkast met daarin boeken die steun kunnen geven. Naast informatieve teksten zijn er ook activiteiten te vinden op de websites. De ouders of het kind kunnen een eigen weblog aanmaken, een digitaal kaartje sturen, een kaarsje aansteken of via flessenpost een brief naar iemand sturen die eventueel pas in de toekomst bezorgd wordt.

 
 
De ‘hou me vast’ en ‘vergeet me niet’ doosjes en de daaraan gekoppelde websites zijn tot stand gekomen door een samenwerking tussen KinderThuisZorg en Stichting PAL Kinderpalliatieve Expertise. Zij zagen dat gezinnen die te maken krijgen met de ongeneeslijke ziekte van een kind behoefte hebben aan meer houvast en steun. Het project is gerealiseerd mede dankzij subsidie van ZonMw en medewerking van diverse kinderen, ouders en professionals werkzaam in de kinderzorg en kinderziekenhuizen. 

Ook zo’n mooi doosje uitgeven?

Kent u een kind dat ongeneeslijk ziek is en denkt u dat dit project steun kan geven. Breng het dan onder de aandacht bij ouders. Zij kunnen een doosje ontvangen via het ziekenhuis, een kinderthuiszorgorganisatie of een verpleegkundig kinderzorghuis. De doosjes worden beschikbaar gesteld aan elk kind dat palliatieve of terminale zorg nodig heeft. Meer weten: info@kinderpalliatief.nl