Webdesign door Ontwerpbureau Twisted Stranger

Wij maken gebruik van cookies

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

 
 
0%
SLUIT SCHERM

Fluitend ga ik naar mijn werk

geschreven door Wilma Kremers - Kinderverpleegkundige KinderThuisZorg

Sinds september 2012 werk ik met veel plezier bij KinderThuisZorg in de regio Utrecht. Ik ga fluitend naar mijn werk toe en ik kom ook fluitend weer thuis. In een fijn team kan ik zorg aan kinderen geven zoals die zorg bedoeld is. Dat geeft heel veel voldoening. Geen dag is hetzelfde, ik kom steeds weer nieuwe uitdagingen tegen, waardoor mijn werk nooit eentonig wordt.
 
De ene dag draai ik een dagdienst en ben bereikbaar voor spoedjes. Deze dagen zijn altijd onvoorspelbaar, maar in ieder geval verricht ik verschillende verpleegkundige handelingen. Het kind kan ondanks die verpleegkundige zorg gewoon kind zijn en lekker naar school of naar het kinderdagverblijf blijven gaan. Zoals bijvoorbeeld bij een jongen met leukemie. Die baalde dat hij eerder van school naar huis moest voor zijn chemo. We regelden toen gewoon dat we de volgende dag zijn chemo op school konden geven. Jongen blij, ouders blij! Dan voel je je niet alleen welkom bij zo’n jongen, je merkt ook dat je iets toevoegt aan zijn leven.  
 
Ik geniet van de momenten dat je als ervaren Kinderverpleegkundige het verschil kunt maken. Zoals toen ik bij een 14 jarige extreem bange jongen, toch heel rustig een sonde in kon brengen en hij daarna zei: wat fijn dat ik nu weet dat jij het goed kan, dit mag je vaker doen! (Eerder werd de sondewissel onder narcose uitgevoerd.)
 
Kinderen zijn zo open en oprecht, je krijgt direct feedback en weet meteen hoe je wordt gewaardeerd. Zoals bij dat opstandige en ondeugende kleuterjongetje met diabetes, die mij toevertrouwt dat hij voor oma's altijd heel lief is (ik ben inmiddels  60.) Dan loop ik de hele dag met een lach op mijn gezicht. Prachtig!
 
Hoe vervelend de verpleegkundige handeling ook kan zijn, door aandacht en afleiding krijg je al snel een mooi verhaal en een brede glimlach van het kind dat vervolgens weer overgaat tot de orde van de dag. 
 
Andere dagen ga ik naar mijn langeduurzorg kinderen voor een infuus via de port a cath. Het vertrouwen dat je krijgt van die kinderen en ouders is hartverwarmend. Je ziet de kinderen opgroeien en zich ontwikkelen. Je mag delen in lief en leed van het gezin het is heerlijk om daar samen met collega's deel van uit te maken. Het is heel bijzonder om met collega’s lief en leed van het gezin van nabij te mogen delen.
 
De fijne samenwerking met collega's is cruciaal voor de prettige werksfeer waarbinnen we met elkaar tot betere prestaties komen. Met elkaar zorgen we voor de kwaliteit van ons team, we staan open voor feedback en zetten we in op elkaars talenten. Hierdoor voelt iedereen zich prettig.
 
Voor intensievere zorg stellen we kleinere teams samen, zodat we in kwetsbare gezinnen toch optimale zorg kunnen geven. Zorg geven zoals zorg bedoeld is, dat is mijn passie en het voelt heel goed om daar de gelegenheid voor te krijgen.. Zodat ook bij een zware, moeilijke zorgvraag je uiteindelijk toch het gevoel hebt, dat je het verschil maakt.